Iedereen heeft vragen

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: "Waarom ben ik hier?" en "Wat is eigenlijk de zin van het leven?" Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz. Soms worden die vragen weer weggestopt, maar liever zien we natuurlijk dat die vragen gesteld worden op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen.

Wat is Alpha?

Alpha is een reeks van sessies die helpt bij het ontdekken en verkennen van het Christelijke geloof. Elke videosessie (of praatje door een spreker) bekijkt een andere geloofsvraag en is gemaakt om gesprekken op gang te trekken. Alpha wordt wereldwijd gegeven en iedereen is welkom. Alpha wordt gegeven op café, in kerken, universiteiten, huizen – welke locatie dan ook. Er zijn geen twee Alpha’s hetzelfde, maar elke Alpha heeft als gemeenschappelijke noemer: eten, een videosessie (of spreker) en diepgaande gesprekken.

We beginnen met een maaltijd

Eten brengt altijd mensen samen. Dat kan gebeuren rond een kampvuur bij vrienden, in café voor koffie en gebak of gewoon thuis aan de keukentafel. Hoe het ook gebeurt; het schept relaties. Bij Alpha is dit niet anders. De meeste sessies starten met lekker eten, omdat het een fantastische manier is om elkaar te leren kennen.

Daarna een inleiding

Deze sessies zijn gemaakt om elkaar te betrekken en elkaar te inspireren tot gesprekken. Meestal duurt zo’n videosessie (of sprekersessie) rond de dertig minuten en worden deze verspreid over ongeveer 11 weken. De sessies gaan dieper in op de grote vragen rond geloof en tonen de basis van het Christelijk geloof. Vragen als ‘Wie is Jezus?’ en ‘Hoe kun je geloven?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’ en ‘Hoe leidt God ons?’ komen aan bod.

Gevolgd door een gesprek

Waarschijnlijk het belangrijkste deel van eender welke Alpha; de kans krijgen om gedachten en ideeën over het onderwerp te delen en hierover te kunnen praten en te discussiëren in een kleine groep. Is er geen verplichting om iets te zeggen en er is niets dat je niet kunt zeggen (echt). Het is een gelegenheid om van anderen te horen en om je eigen perspectief te delen in een open, eerlijke en vriendelijke omgeving.