A way to inspire the more than 10 million people in prison around the world

Alpha creates a space where prisoners can ask life’s big questions and find out about the Christian faith in a safe, informal and friendly environment.

Alpha is currently running in more than 900 prisons and secure facilities, in 46 countries. In 2018, over 53,000 people experienced Alpha in prison.

Hoe ziet een Alpha sessie eruit?

Gastvrijheid

Alle sessies beginnen met een ontspanningsmoment om kennis te maken en vriendschappen op te bouwen. Dat kan persoonlijk tijdens een maaltijd of virtueel met een kop koffie. Samen eten creëert ruimte voor mensen om elkaar beter te leren kennen en op een dieper niveau over het leven te delen.

Inleiding

Alpha wordt gebracht op een manier die mensen uit alle lagen van de bevolking kan aanspreken en inspireren tot gesprek. Ze verkennen de grote thema’s van het leven en het geloof en ontrafelen de grondbeginselen van het christelijk geloof. Daarbij komen vragen aan bod zoals “Wie is Jezus?”, “Waarom en hoe bid ik?” en “Hoe leidt God ons?”

Gesprek

Het gespreksmoment vormt een gelegenheid voor mensen om te reageren op de inleiding, naar anderen te luisteren en hun eigen perspectief met elkaar te delen in een eerlijke, vriendschappelijke en open omgeving.

Prison can be a place of transformation, and Alpha for Prisons has proved again and again a means by which many prisoners have found transformation – new purpose, direction, and faith. It is truly remarkable work.

Rev Graham Tomlin,
Bishop of Kensington, UK

How do I get started?

After you sign up online, we’ll show you how to create a space where people who wouldn’t normally come to church feel comfortable having a discussion about God.

We’ll provide you with tools and training to equip your team to run Alpha.

You’ll also get access to the Alpha videos and guides that will spark discussion.

Aan de slag

Alles wat je nodig hebt om een Alpha te leiden, is online beschikbaar en kan je gratis downloaden. Zo kan iedereen bijdragen aan en getuige zijn van levensveranderende ervaringen.

Ontdek meer

Vind een Alpha bij jou in de buurt

Vind een Alpha

Aan de slag om een Alpha te geven

Geef een Alpha

Ontdek de afleveringen

Ontdek de inleidingen