Over Alpha

Wij zijn er door de Kerk, voor de Kerk en met de Kerk

Alpha zag het levenslicht in 1977 in de Holy Trinity Brompton (HTB) kerk in Londen. In 1990 vormde Nicky Gumbel het concept tot een cursus bedoeld voor mensen buiten de kerk. Al snel volgden er honderden mensen een Alpha cursus in de HTB kerk. Dit succes trok de aandacht van andere kerken uit verschillende denominaties die op zoek waren naar een effectief instrument voor evangelisatie.

Zo ontstond uiteindelijk in 1993 de eerste Alpha conferentie bij HTB. Meer dan 1000 kerkleiders waren aanwezig om te leren over Alpha en om te ontdekken hoe ze het konden toepassen in hun eigen gemeenschap. Naarmate de belangstelling toenam, werden ook internationale Alpha conferenties georganiseerd. In 1994 werd de originele Alpha filmreeks opgenomen om Alpha toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Vandaag de dag hebben miljoenen mensen over de hele wereld Alpha geprobeerd. Alpha is vertaald in maar liefst 112 verschillende talen. De oorspronkelijke Alpha Talks zijn herwerkt tot een nieuwe Alpha filmreeks voor het hedendaagse publiek. Om ook de jongere generatie met het Evangelie te bereiken, werd een speciale Alpha Youth reeks uitgewerkt. Zelfs nu de tijden veranderd zijn, wordt Alpha nog steeds door de Kerk gebruikt als een effectief instrument om iedereen in contact te brengen met het Evangelie van Jezus Christus.

Eenheid is onze passie

De Alpha cursus legt bewust de nadruk op de essentie waarover alle denominaties het eens zijn. Wij geloven dat wat ons verenigt oneindig veel groter is dan wat ons verdeelt. De Alpha Cursus is een effectieve vorm van evangelisatie wanneer het door en via de lokale kerk wordt gegeven. De focus op de essentie van het christelijk geloof opent de deur voor Alpha om in bijna iedere context gebruikt te worden, zodat iedereen de kans heeft om het leven van hun vrienden getransformeerd te zien door het Evangelie.

De Kerk verdient het beste

Ons doel is om de Kerk voortdurend te ondersteunen met middelen die een ruimte scheppen waarin mensen enthousiast hun vrienden meenemen voor een gesprek over Jezus. De Alpha filmreeks en de Alpha Youth reeks werden ontworpen om deelnemers mee te nemen op een geloofsreis gedurende enkele weken. Elke sessie behandelt een belangrijk element van het Evangelie op een manier die gemakkelijk te volgen is en ruimte laat voor mensen om hun vragen over leven, geloof en God te verkennen.

Gratis voor iedereen

Alpha is gratis voor de Kerk en we moedigen kerken aan om het ook gratis aan te bieden aan deelnemers. Wij geloven dat iedereen waar ook ter wereld de kans moet hebben om het leven en het christelijk geloof te ontdekken zonder kosten. Alpha is een non-profit organisatie en rekent op de vrijgevigheid van weldoeners om de Alpha middelen gratis te kunnen aanbieden.