Iedereen kan getuige zijn van levensveranderende ervaringen.

Alpha is een reeks van bijeenkomsten, online of fysiek, die ruimte schept om met elkaar in gesprek te gaan over de grote vragen van het leven
Afgelopen jaar

Ongeveer 30.000 kerken en organisaties gaven Alpha met meer dan 1,3 miljoen deelnemers.

Wat is Alpha?

Alpha is een instrument dat ontwikkeld werd voor lokale kerken, gebaseerd op gastvrijheid, deelmomenten en open geprekken. Dezelfde Alpha inhoud wordt over de hele wereld gebruikt door christenen van alle tradities, als een gemeenschappelijke uitdrukking van verkondiging, dienstbaarheid en getuigenis. Miljoenen mensen hebben Alpha ondertussen ervaren in meer dan 100 landen en meer dan 100 talen over de hele wereld.

Hoe ziet een Alpha sessie eruit?

Gastvrijheid

Alle sessies beginnen met een ontspanningsmoment om kennis te maken en vriendschappen op te bouwen. Dat kan persoonlijk tijdens een maaltijd of virtueel met een kop koffie. Samen eten creëert ruimte voor mensen om elkaar beter te leren kennen en op een dieper niveau over het leven te delen.

Inleiding

Alpha wordt gebracht op een manier die mensen uit alle lagen van de bevolking kan aanspreken en inspireren tot gesprek. Ze verkennen de grote thema’s van het leven en het geloof en ontrafelen de grondbeginselen van het christelijk geloof. Daarbij komen vragen aan bod zoals “Wie is Jezus?”, “Waarom en hoe bid ik?” en “Hoe leidt God ons?”

Gesprek

Het gespreksmoment vormt een gelegenheid voor mensen om te reageren op de inleiding, naar anderen te luisteren en hun eigen perspectief met elkaar te delen in een eerlijke, vriendschappelijke en open omgeving.

Klaar om een Alpha te geven?

What I love about Alpha is that it’s not really a formula, it’s just community, around a table, with the gospel of Jesus and an openness to Holy Spirit.

John Mark Comer,
Pastor of Vision & Teaching, Bridgetown Church

I especially appreciate the ecumenical spirit of Alpha: there is no pressure on anybody to join a different denomination, but just to join Jesus.

Father Raniero Cantalamessa,
Preacher to the Papal Household

Hoe begin ik eraan?

Na online registratie laten we je zien hoe je een ruimte kan scheppen waarin mensen die gewoonlijk niet naar de kerk komen, zich op hun gemak voelen om een gesprek over God te voeren.

We voorzien je van materiaal en training om je team toe te rusten een Alpha te geven en om de gemeenschap te inspireren hun vrienden uit te nodigen.

Tot slot krijg je toegang tot de Alpha filmreeks en bijhorende suggesties hoe het gesprek te stimuleren.

Aan de slag

Alles wat je nodig hebt om een Alpha te leiden, is online beschikbaar en kan je gratis downloaden. Zo kan iedereen bijdragen aan en getuige zijn van levensveranderende ervaringen.

Ontdek meer

Vind een Alpha bij jou in de buurt

Vind een Alpha

Aan de slag om een Alpha te geven

Geef een Alpha

Ontdek de afleveringen

Ontdek de inleidingen