Ontdek leven, geloof en zingeving

Alpha is een reeks van bijeenkomsten, online of fysiek, die ruimte schept om met elkaar in gesprek te gaan over de grote vragen van het leven

Wat is Alpha?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om het geloof te verkennen, vragen te stellen en zijn of haar visie te delen.

Alpha is een reeks sessies waarin het christelijk geloof verkend wordt. Elke sessie behandelt een andere vraag over het geloof en is bedoeld om een gesprek op gang te brengen. Over de hele wereld wordt Alpha gegeven: online, maar ook in cafés, kerken, universiteiten, bij mensen thuis … Noem maar op. Geen twee Alpha’s zien er hetzelfde uit, maar iedere Alpha wordt gekenmerkt door gastvrijheid, een inleiding en een goed gesprek.

Hoe ziet een Alpha sessie eruit?

Gastvrijheid

Of het nu gaat om een groep vrienden rond de keukentafel of om snel online bijpraten, momenten van verbinding zijn belangrijk. Bij Alpha is dat niet anders.

Alle sessies beginnen daarom met een moment om elkaar te leren kennen, te ontspannen en vriendschappen te ontwikkelen. Dat kan zowel persoonlijk tijdens een maaltijd als virtueel met een kop koffie.

Inleiding

De inleidingen zijn bedoeld ter inspiratie om nadien tot gesprek te komen. Elke inleiding duurt ongeveer dertig minuten en wordt gegeven door een spreker of afgespeeld als video. De inleidingen gaan in op de grote thema’s van het geloof en behandelen de basisprincipes van het christendom. Daarbij komen vragen aan bod zoals “Wie is Jezus?”, “Hoe leidt God ons?” en “Waarom en hoe bid ik?”

Gesprek

Eén van de belangrijkste onderdelen van iedere Alpha is de kans om gedachten en ideeën over het behandelde onderwerp in een kleine groep met elkaar te delen en te bespreken. Je bent niet verplicht om iets te zeggen en er is niets dat je niet kan zeggen (echt waar). Het gespreksmoment is een kans om naar anderen te luisteren en je eigen visie met elkaar te delen in een eerlijke, vriendschappelijke en open omgeving.

Vind een Alpha bij jou in de buurt

Alpha wordt over de hele wereld georganiseerd. Ga hieronder op zoek naar een Alpha bij jou in de buurt. Ben je nog niet helemaal zeker? Er zijn geen kosten, geen druk en geen opvolging als je na de eerste sessie besluit om niet terug te komen. Een Alpha duurt meestal 9-12 weken.

Alpha International beheert geen individuele Alpha’s. Deze vallen onder de verantwoordelijkheid van de organisatie die de Alpha leidt. Heb je vragen of bedenkingen over een Alpha? Neem dan contact op met de verantwoordelijke organisatie in kwestie.