VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder kan je de meest voorkomende vragen terugvinden. Wie weet kunnen we zo jouw vraag al beantwoorden.

Alpha proberen

Wat is Alpha?

Alpha is een cursus over meerdere weken, waarbij we samen de basis ontdekken over het Christelijke geloof. Elke sessie legt de focus op één vraag over het geloof en de sessies vormen de basis om nadien dieper in te gaan door gesprekken in kleine groepen. Ontdek meer over Alpha.

Hoe ziet zo’n Alpha eruit?

Elke Alpha is anders, met drie gemeenschappelijke kenmerken: eten, getuigenissen en gesprekken.

Gastvrijheid – Of het nu fysiek met een maaltijd of online met een tas koffie is, alle sessies starten door tijd te nemen om te verbinden, ontspannen en vriendschappen op te bouwen.

Getuigenis – De getuigenissen die aan bod komen helpen om de basis van het Christelijke geloof te onderzoeken en openen de deur naar een conversatie. Ze worden zowel live als via een filmpje aangeboden en duren meestal ongeveer 30 minuten. Ontdek een inleiding.

Gesprekken – Na elke getuigenis maken we tijd vrij voor een open en warm gesprek, waarin iedereen zijn eigen insteek kan delen over het onderwerp van de sessie. En ja, je mag echt alles aanhalen!

Waar vind ik een Alpha bij mij in de buurt?

Ga snel naar Probeer Alpha en typ jouw gemeente of postcode in om een Alpha dicht bij jou te vinden. Neem zeker contact op met het team dat deze Alpha organiseert, zodat ze weten dat jij geïnteresseerd bent om eens mee te volgen. Zij zullen alleszins hun best doen om eventuele vragen te beantwoorden en zullen je hartelijk en warm ontvangen.

Ik vind geen Alpha bij mij in de buurt, wat nu?

Probeer eens te filteren op “Iedere” in het keuzemenu van “Start in”. Mocht je dan nog steeds geen Alpha vinden die bij jou in de buurt start, geef ons een seintje en we doen ons best om je te helpen!

Hoeveel kost een cursus?

Alpha is volledig gratis! Mocht je na een eerste sessie merken dat het niets voor jou is, zal je ook niet verplicht worden om terug te komen.

Waar schrijf ik me in?

Neem een kijkje op Probeer Alpha en typ jouw gemeente of postcode in om een Alpha dicht bij jou te vinden en neem zeker contact op met het team dat deze Alpha organiseert. Zo kan je hen laten weten dat je geïnteresseerd bent en mee wil doen.

Hoe neem ik contact op als ik vragen heb over Alpha?

Zoek naar een Alpha bij jou in de buurt op Probeer Alpha of geef ons een seintje om meer te weten te komen over Alpha.

Alpha Organiseren

Hoe registreer ik een nieuwe Alpha Cursus?

Registreer jouw cursus op myAlpha, door op ‘Aanmelden’ te klikken.

Ik heb al een eerste cursus geregistreerd, waar geef ik mijn nieuwe cursus door?

Meld je met jouw bestaande account aan op myAlpha, door op ‘Aanmelden’ te klikken. Door een volgende cursus te registreren via ‘Mijn Alpha-cursussen’, wordt deze steeds opgenomen in de lijst van lopende cursussen, zodat iedereen een Alpha cursus in de buurt kan vinden.

Waar kan ik getuigenissen in filmvorm vinden van Alpha?

De reeks voor Alpha en Alpha Youth op basis van de filmpjes staan ter beschikking voor download op myAlpha, te vinden in de ‘Materialen’ sectie.

Kan ik ook promotiematerialen kopen voor Alpha?

Je kan indien gewenst steeds materialen aankopen via de Alpha Shop.

Hoe train ik mijn team?

Alle trainingsmaterialen kan u online vinden op uw eigen account op myAlpha. Onder de sectie ‘Leercentrum’ staan de verschillende filmpjes klaar om jouw team klaar te stomen voor jouw volgende cursus.

Mijn vraag staat hier niet tussen, met wie neem ik nu best contact op?

Geef ons een seintje via info@alphavlaanderen.be en we helpen je graag zo snel mogelijk aan een antwoord.